Hoe krijg je je eigen haar na chemo terug?

Uw eigen haar terug!

Hoe krijgt men na chemo het ‘eigen’ haar weer terug?

Wanneer u zoekt op internet, dan vindt u heel veel verhalen van mensen die beschrijven dat hun haren heel dun en krullerig werd na het ondergaan van de chemotherapie. Die krul noemt men ook wel de ‘chemokrul.’

Een opmerking die vooral naar voren komt is: “Dit is niet mijn originele haar”.  Haar verliezen, kaal worden, is een nare ervaring.

Hoe krijgt u na chemo uw eigen haar weer terug?

 

Wat is het effect van chemo op uw haar?

De cellen in het lichaam, vooral in de hoofdhuid, zorgen ervoor dat haren groeien. De chemo kom echter zo ver in het lichaam dat ze doordringt tot de zogenaamde haarmatrixen. Een haarmatrix is een klein netwerk waarbinnen de haar groeit. Die cellen doen hun best om elke dag uw haar een stukje te laten groeien.

Op het moment dat daar te veel chemo in zit of ervoor zorgt ervoor dat de gezonde voedingsstoffen niet bij die haarcellen terecht komen, blijft haargroei achterwege.

Een eenduidige oplossing is het weghalen van de chemoresten rondom de matrixen van de haarfollikel.

Drastische effecten

Het komt regelmatig voor dat mensen jaren na de chemokuur hun haren niet terugkrijgen en zeker niet in de kwaliteit en het volume dat ze gewend zijn.

Eén van onze deelnemers had dezelfde ervaring. Echter, in de 4e/ 5e week van het Chemo Clean Up traject ging ze naar haar kapper. Die wist niet dat zij bij ons in het traject zat. De kapper woelde met de handen door haar haar en vroeg: “Wat heb je met je haar gedaan? Hoe voelt veel voller en dikker.”

Dat kwam door de opschoning met behulp van het Chemo Clean Up traject. In de maanden daarvoor dat ze bij de kapper kwam, had ze niet die kwaliteit van haar haar als na een aantal weken Chemo Clean Up.

Wanneer u op dit moment chemotherapie achter de rug hebt en merkt dat de haargroei achterblijft, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Binnen het Chemo Clean Up traject hebben we verschillende technieken die we actief inzetten om de haargroei van deelnemers te stimuleren als dit achterblijft.

Wil jij ook je eigen haar terug na chemo?

We kunnen je alles uitleggen over onze methode. Vul onze vragenlijst in en we nemen zo snel mogelijk contact op met je op!

VUL DE VRAGENLIJST IN!